Bedrijfsvoering

Biologische-Dynamische productie

Bij onze Graasboerderij draait alles om het welzijn van mens, dier en de vruchtbaarheid van de bodem. Daarom produceren wij Biologisch-Dynamisch en luisteren wij zoveel mogelijk naar de natuur en ons gevoel. Er wordt op onze biologische boerderij natuurlijk geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Weide koeien

Het voer grazen de koeien het grootste deel van het jaar zelf van het land. Zo genieten de koeien 8 maanden lang, vaak dag en nacht, van verse grassen en kruiden.  Dit betekent dat ze veel bewegen om zo aan hun dagelijkse voedsel te komen.  In de winter helpen we ze een handje door ze graskuil en hooi van eigen land te voeren.

Stripgrazen

Wij maken gebruik van stripgrazen. De koeien krijgen 5 keer per dag een nieuw stuk gras. Op deze manier grazen ze het gehele weiland goed af. We optimaliseren zo de lengte groei van het gras. Ook zorgt dit voor een gezonder bodemleven, omdat de bodem minder kaal is.

Graan vrij

Onze koeien krijgen een waar oerdieet. We voeren op onze boerderij dan ook heel bewust geen granen, ook niet in de vorm van brokvoer. Wij vinden dat dit geen natuurlijke voeding is voor een koe. Door onze koeien veel te laten grazen, profiteert u en wij van een vers en gezond product.

Antibiotica vrij

Wij ondersteunen de gezondheid van onze koeien op natuurlijke wijze. Door onze productiewijze zijn onze koeien bijna nooit ziek. We gebruiken geen antibiotica, daarbij geven we onze koeien geen inentingen. We hebben verschillende soorten kruiden in het land gezaaid, om onze koeien gezond te houden.

Voorjaarsafkalvende veestapel

We hebben een voorjaarsafkalvende veestapel. Dit betekent dat alle koeien afkalven in het voorjaar. Op deze manier groeit de productie van de koe mee met het gras. Zo kan de koe de meeste melk geven van vers gras.

Product kwaliteit

We kunnen de kwaliteit van onze Biologische-Dynamische producten garanderen, doordat we alles in eigen hand houden. Van het afkalven, opgroeien, toezien op de voedselketen (gras, hooi, kuil van eigen bedrijf), productie van zuivel, tot slacht. Zo houden wij ook onze kippen, die zelf een deel van hun voedsel uit het grasland zoeken. Zo weten we zeker dat er nergens van onze uitgangspunten wordt afgeweken. En we met recht kunnen spreken van: 100% verantwoord en smaakvol Biologisch-Dynamisch vlees, zuivel en eieren!

Wilt u meer weten over onze bedrijfsvoering. Neem dan contact met ons op, wij delen onze passie graag!

Top

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptat accusantium doloremque laudantium. Sed ut

Follow Us Now