GraasVlees

Biologisch Vlees

Wilt u weer genieten van smaakvol en gezond vlees? En wilt u weten waar uw vlees vandaan komt? Proef dan eens ons heerlijke Graasvlees. Boordevol goede vetten en vol van smaak en karakter. Graasvlees heeft van nature een fijne structuur, een perfecte smaak en is het heel mals.

Puur natuur

In onze Friese biologische weilanden grazen 8 maanden per jaar Hereford koeien.  Onze dieren lopen veel buiten, in kuddes in natuurgebieden en onze eigen biologisch beheerde weilanden. Dit betekent dat ze veel bewegen om zo aan hun dagelijkse voedsel te komen. De koeien eten veel vers gras en geurige kruiden.

Geen graan

Onze koeien krijgen een oerdieet, zoveel mogelijk natuurlijk voedsel zoals grassen en kruiden. We voeren de koeien heel bewust geen granen of linolzuurbronnen. Hierdoor blijven de oorspronkelijke vetzuren in het vlees behouden. We voeren ze dus ook geen granen in de vorm van brokvoer, geen genetisch gemanipuleerde soja of mais.

Wij vinden graan geen natuurlijk voor een koe. Doordat onze koeien veel grazen, is hun vlees smaakvol en heel gezond.

Antibiotica vrij vlees

Door onze productiewijze zijn onze koeien minder vaak ziek. Wij ondersteunen de gezondheid van de koeien op natuurlijke wijze. Zo hebben wij verschillende soorten kruiden gezaaid, dit houdt de koeien gezond en vitaal. We gebruiken dus geen antibiotica en daarbij geven we onze koeien geen inentingen.

Kwaliteit biologisch vlees

De kwaliteit van Graasvlees is hoog. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vlees van dieren die in hun natuurlijke omgeving vrij hebben bewogen, om aan hun voedsel te komen, een andere structuur en samenstelling heeft. Ze bevatten kwalitatief en kwantitatief betere eiwitten. Ook ontwikkelen de dieren een betere bespiering, die bovendien goed doorbloedt is. Deze dieren maken veel minder stress-hormonen aan en mogen  in hun eigen tempo (dus langzamer) groeien.

Vlees met gezonde voedingstoffen
Ons vlees is vrij van geur-, kleur- en conserveringsmiddelen. Maar zit wel vol met onder andere hoogwaardige eiwitten, essentiële aminozuren, vitamine B, B12, zink, kalium, omega 3, selenium en ijzer. Kortom boordevolvol gezonde voedingstoffen!

Gegarandeerde kwaliteit 

We kunnen deze kwaliteit garanderen doordat we alles in eigen hand houden. Van het afkalven, opgroeien, toezien op de voedselketen (gras, hooi, kuil van eigen bedrijf), transport en slacht. Zodat we zeker weten dat er nergens van onze uitgangspunten wordt afgeweken. En we met recht kunnen spreken van: 100% verantwoord en lekker vlees!

Biologisch vlees kopen?

Kom langs in onze boerderijwinkel en proef het heerlijke biologische vlees. Ons ruime assortiment bestaat onder andere uit: biologisch biefstuk, riblappen, gehakt en hamburgers. Daarnaast bereiden en verkopen wij biologische yoghurt en kefir van eigen rauwe melk.

Top

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptat accusantium doloremque laudantium. Sed ut

Follow Us Now